“FOLON. LES SCULPTURES – PHOTOGRAPHIES DE THIERRY RENAULD” – Extramurale tentoonstelling

04|09
-
15|01

Tentoonstelling verlengd tot 15 januari 2022

Wallonie-Bruxelles International viert dit najaar de sculpturen van Jean-Michel Folon, gezien door de ogen van zijn vriend Thierry Renauld. De ongekende tentoonstelling brengt een vijftigtal foto’s samen van de Brusselse fotograaf, genomen tussen 1995 en 2020, in de Espace Wallonie, rue du Marché-aux-Herbes, in Brussel.

Op een dag in 1995 ontdekte de fotograaf bij toeval de eerste beeldententoonstelling die Jean-Michel Folon opzette in Brussel, op de Kleine Zavel. Geschokt schonk hij de kunstenaar enkele weken later een kleine verzameling met foto’s van de sculpturen, in dialoog met een gevoelige tekst geschreven door een van zijn vrienden, Jean-Claude Georges. Folon is erg enthousiast over deze kijk op zijn creaties en biedt Thierry Renauld aan om vanaf nu zijn belangrijkste sculpturententoonstellingen te fotograferen.

Over zijn medeplichtigheid aan de fotograaf had Folon geschreven: “Soms gebeurt er iets dat betekenis geeft aan je creaties. De ontmoeting met Thierry Renauld was voor mij een zeldzaam moment, hij had mijn gedachten gelezen (…) Als de zon mijn beeld streelt, geeft dat het vanaf het volgende moment een ander leven. Wanneer Thierry’s blik naar een sculptuur kijkt, volgt deze het pad van de zon. Zijn blik luistert naar het licht. Door de blik van Thierry Renauld las mijn beeld als onverwachte poëzie. “

Bruikbare informatie
Gratis toegang
Espace WBI: Rue du Marché-aux-Herbes 25-27 te 1000 Brussel.

Kantooruren
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 17.00 uur
Feestdagen van 13u tot 18u (behalve zondag en maandag)

Met de steun van Wallonië en #VisitWallonia.