PRO VELO FIETSDAG: “Esprits Libres / VRIJE DENKERS”

17|10

1 dag, 2 musea, allemaal op de fiets met Pro Vélo!

Door het Vlaams- en Waals-Brabant, een betoverende route om Felix en Folon op de fiets te bereiken. “Esprits Libres / Vrije Denkers” biedt een unieke route tussen twee monografische musea, gelegen op een tiental kilometer van elkaar, aan de rand van Brussel, één in Drogenbos gewijd aan de schilder-boer Felix De Boeck en de andere in La Hulpe, bedacht door Jean-Michel Folon. De twee kunstenaars dringen zich op als vrije geesten van hun tijd. Ze behoren tot verschillende generaties, kruisen en markeren de 20e eeuw.

Buiten hun leeftijd, hun cultuur en hun achtergrond komen ze op veel punten samen. Ze delen een voorliefde voor vrijheid, een gehechtheid aan de natuur en een diep humanisme. In hun leven en in hun kunst verdedigden ze waarden die vandaag nog steeds relevant zijn, in het bijzonder respect voor de natuur en mensenrechten. Het FeliXart Museum en de Fondation Folon brengen deze artistieke en humanistische erfenissen tot leven.

Het project stimuleert zachte mobiliteit en biedt een fietsroute aan. Het bezoekersboekje, verrijkt met verhalen van de twee kunstenaars, biedt sleutels tot lezen en nodigt uit tot ontdekking.

Informatie
Zondag 17 oktober
– Vertrek om 10.00 uur vanaf de stichting met een gids van Pro Vélo
– Aankomst om 12.30 uur in het FeliXart Museum (lunch + vrij museumbezoek)
– Keer om 16.30 uur terug naar de Stichting om de permanente tentoonstelling vrij te bezoeken

Prijs: 15 € / pp (bezoek van de twee musea + bezoekersboek)

Breng comfortabele kleding, water en een picknick mee.

Verplichte reservering

Laden in uitvoering …

Project uitgevoerd in het kader van de culturele samenwerkingsovereenkomst tussen de Franse en Vlaamse Gemeenschap. Met de steun van Destination Brabant wallon en Pro Vélo.