De tentoonstelling, die op maat gemaakt is voor deze locatie, toont een miskend en boeiend aspect van Folon, die als artiest aan voorwerpen een nieuwe dimensie gaf en nieuwsgierig bleef naar nieuwe media. Terwijl veel kunstenaars in die periode de weg van de conceptuele kunst kozen, verkende hij traditionele kunsttechnieken zoals aquarel, beeldhouwen, keramiek, aquatint, tot aan wandtapijten toe.

Het Autrique Huis in het kort
Het Autrique Huis is ontworpen door Victor Horta. Het pand geldt als een soort missing link tussen de traditionele Brusselse huizenbouw en de grote art nouveaucreaties van de beroemde architect. In 1893 kreeg Horta, 32 jaar oud, na zijn stage bij Alphonse Balat te hebben afgerond, en enkele huizen in Gent en diverse projecten te hebben gerealiseerd, van zijn vriend Eugène Autrique, ingenieur bij Solvay, de opdracht om een nieuwe woning voor hem te ontwerpen. Dat was het eerste herenhuis dat Victor Horta ontwierp, maar het laat meteen al elementen zien die de architect zijn hele carrière lang zou perfectioneren: de aanzet van een overgang naar het voetpad, muurbekleding van verschillende diktes, de combinatie van symmetrische en asymmetrische vormen, alsook het gebruik van metaal en industriële materialen.

Fondation Folon: Stéphanie Angelroth – directrice, Isabelle Douillet-de Pange – curator en Pauline Loumaye – verantwoordelijke tijdelijke tentoonstellingen . Autrique Huis: Alexandra Rolland, directrice.

Een tentoonstelling van het Autrique Huis in samenwerking met de Fondation Folon.