LEERKRACHTEN

BEZOEKEN

Vrije bezoeken

Terbeschikkingstelling van koffers en pedagogische dossiers.
– De Rechten van de Mens en van het Kind
– Het milieu’

Rondleidingen

Onze gidsen onthullen u de geheimen van het museum, op een manier die aangepast is aan de leeftijd van de leerlingen.

Gecombineerde rondleidingen

Stichting Folon en: Wellington Museum in Waterloo | Museum Marthe Donas in Itter | Cap Sciences  (wetenschap popularisering) | Natuurgidsen: fauna en flora in het Solvay Park

Het museum voor de piepkleintjes

De Stichting Folon biedt een poëtische ervaring: het museum met uw baby’s ontdekken. Reis het boek van de kunstenaar door en ontdek zijn personages.

Tijdens de 40 minuten, zullen werken van de kunstenaar tot leven komen door spelletjes en magische manipulatie. Dankzij knuffelpoppetjes zullen de baby’s zien, horen, voelen, gevoelen en ontdekken de werken van Folon

Kunststudenten

De stichting biedt gratis toegang tot het museum en tijdelijke tentoonstellingen aan alle kunststudenten

ARTISTIEKE WORKSHOPS

Artistieke workshops

De aquarelateliers zullen uw (vrij of gegidst) bezoek aan het museum verrijken door u de kans te bieden om op een creatieve manier de symbolische thema’s van het werk van Folon te benaderen.

VOOR LEERKRACHTEN

Museum, gebruiksaanwijzing

Pedagogische opleidingsdagen voor leerkrachten.

De stichting laat hen de rijkdom ontdekken van haar pedagogische potentieel: levend museum, workshops en tal van pedagogische hulpmiddelen.

Opendeurdag voor leerkrachten

Elk jaar nodigt de Stichting Folon de leerkrachten uit om haar rijke pedagogische mogelijkheden te ontdekken.

EVENEMENTEN

Internationale dag van de rechten van het kind

Elk jaar rond 20 november. Interactieve bezoeken aan het museum, ateliers, speciale animatie, filmvertoningen,…

Thema:“De rechten van het kind.

SCHOOLTARIEVEN

Groepen 15 tot 27 kinderen