Museum zomerprogramma

Haal nu een glimlach bij de Fondation Folon: beleef een poëtische ervaring, ga er even tussenuit in een creatieve workshop en haal wat frisse lucht in het prachtige Regionale Solvay Park!

De binnenplaats van de kasteelhoeve werd getransformeerd tot de eerste zaal van het parcours. :
– Ontmoet en beleef er een poëtisch moment met het zo typische personage van Folon: neem naast hem plaats op de nieuwe bank “Je me souviens” (2004). Aarzel niet om een selfie met hem op onze sociale netwerken te delen (@fondationfolon).
– een geïllustreerde biografie presenteert er de hoofdlijnen uit het leven van Folon.
– een geluidscompilatie van verschillende interviews met de kunstenaar valt er te beluisteren bij het mozaïek ‘Voler’. (gelegen in een uitsparing van het gebouw.

Binnen het museum helpt het boekje ‘Ludicofolon’ (3€) uw ​​kinderen om de artistieke wereld van Folon te begrijpen in de vorm van een quiz, raadsel, tekening, …

De Fondation Folon wil haar bezoekers voor of na hun bezoek aan het museum optimaal laten genieten van het prachtige Solvay Park. Een kaart van het park, met aquarelillustraties, kan aangeschaft worden in de Artshop (€ 3).  Ze presenteert u in een notendop de opmerkelijke bomen, de geschiedenis van de Stichting, de geschiedenis van de familie Solvay en de banden tussen deze twee mannen.

Tijdens uw wandeling tussen parking Gaillemarde en de Fondation Folon vindt u op de parkbanken 12 quotes van Folon. Deze quotes nodigen u uit tot een poëtische wandeling!

Boek uw zomeractiviteiten online:

Chargement en cours…

Deze activiteiten konden gerealiseerd worden met de steun van de provincie Waals-Brabant, in het kader van de campagne “Place aux Artistes”, geïnitieerd door de heer Tanguy Stuckens, gedeputeerde van de provincie, belast met cultuur.


Bank “Je me souviens”, 2004.